De website www.premie-pelletkachel.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Premie in 2016

Je kunt een pelletkachel kopen als je je stookkosten wilt verlagen. In 2016 is het mogelijk om gebruik te maken van een premie die je van de Belgische overheid ontvangt. Let er echter wel op dat je niet voor alle type pelletkachels een premie ontvangt.

Premieregeling 2016

In 2016 kun je een zogenoemde renovatiepremie ontvangen als je van plan bent om je woning te renoveren. Je moet daarbij wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Goed om te weten is dat je alleen een premie krijgt voor een pelletkachel als je daarmee je hele woning wilt verwarmen. Een losstaande of een inbouwpelletkachel om slechts 1 kamer mee te verwarmen worden niet gesubsidieerd. Een pelletkachel dat dient als bijverwarming wordt dus niet gesubsidieerd door de overheid.

Laat pelletkachel specialisten je meer vertellen. Vraag gratis offertes op.

Voorwaarden

Per aanvraag kun je de facturen uit maximum 2 categorieën van werken indienen. Je kunt als persoon en per woning slechts 2 keer een renovatiepremie krijgen in 10 jaar. Of je de renovatiepremie krijgt, hangt af van een aantal voorwaarden i.v.m.:

  • jouw inkomen
  • jouw woning
  • jouw andere eigendommen
  • jouw facturen

De werken die in aanmerking komen, zijn opgedeeld in vier categorieën. Per categorie moet je voor minimum €2500 euro aan facturen kunnen voorleggen. Voor de eerste 3 categorieën (structuur, dak en buitenschrijnwerk) is er geen maximum factuurbedrag bepaald. Voor categorie 4 ‘technische installaties’ wel:

  • Elektrische installatie: maximum €3750 euro
  • Sanitaire installatie: maximum €3750 euro
  • Centrale verwarming: maximum €7500 euro

De pelletkachel valt onder categorie 4: elektrische installaties. Plaatsing van een verwarmingsketel met hoogrendement met het label HR+ of HR Top (aardgas) of Optimaz of Optimaz-elite (stookolie) of van een houtpelletketel om de hele woning te verwarmen of centrale verwarming met warmwaterdistributie voor vloerverwarming komen in aanmerking voor de renovatiepremie. Let op het maximum.

Premiebedrag renovatiepremie

Het bedrag dat je kunt terugvragen is 20% of 30% van de goedgekeurde facturen. Voor de twee aanvragen samen is dit maximaal €10.000 euro. Let op de voorwaarden en het maximum wat je kunt terug krijgen.

Gemeentelijke premies

Gezien je geen gewone pelletkachel kunt aanschaffen om gebruik te maken van de premie is het verstandig om te zoeken naar lokale premies. Het kan voorkomen dat jouw gemeente wel een premie voor een pelletkachel geeft en kun je dus alsnog tegen lagere kosten een pelletkachel kopen.

Pelletkachel kopen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van meerdere specialisten in jouw regio. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.