De website www.premie-pelletkachel.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Soorten

Er zijn 2 soorten pelletkachels. Je kunt kiezen voor inbouwpelletkachels en voor vrijstaande pelletkachels. Voor beide producten kun je een premie ontvangen in Vlaanderen en Walloniƫ.

Laat pelletkachel specialisten je meer vertellen. Vraag gratis offertes op.

Toepassing

Je moet denken aan 3 type kachels met allen een bepaalde functie die met een van de 2 eerder genoemde soorten pelletkachel komen. Met een eenvoudige pelletkachel (inbouw of vrijstaand) kun je bijvoorbeeld 1 kamer verwarmen. Het is mogelijk om met een 2e type pelletkachel mogelijk om meerdere kamers te verwarmen (inbouw of vrijstaand) en kun je deze type zien als een soort CV-ketel. De kachel staat nog steeds in de kamer en lopen er leidingen naar andere kamers.

Als laatste zijn er pelletkachels die dienen als een verwarmingselement in een centrale verwarming. Je kunt deze zien als een CV-ketel en zijn ze geplaatst op de plek waar die ketel normaal gesproken had gestaan. Deze pelletkachel is gekoppeld aan radiatoren, convectoren of vloerverwarming. Deze kunnen dus ook water opwarmen; en zijn dus een soort van combiketel. Hieronder volgen enkele populaire soorten pelletkachels:

Aandachtspunten

Let er op dat vrijwel alle modellen veel ruimte in beslag nemen en dient er altijd een afzuiging geplaatst te worden. Ook dient de ruimte droog te zijn indien je optimaal gebruik wilt maken van een pelletkachel. Koop houtpellets online of offline met een FSC-keurmerk, PEFC-keurmerk en/of een EN+ keurmerk. Deze pelllets zijn gemaakt van afval- en snoeihout die uit verantwoord beheerde bossen afkomstig zijn. Het beste is om de pelletkachel op een zo laag mogelijk vermogen te gebruiken om de luchtkwaliteit in de binnenruimte te waarborgen. Zet de kachel steeds aan en uit als de kachel te warm wordt. Daarnaast is het van belang de kachel van tijd tot tijd goed schoon te maken.

Pelletkachel kopen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van meerdere specialisten in jouw regio. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.