De website www.premie-pelletkachel.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Premies in Vlaanderen

Met een pelletkachel kun je je woning verwarmen tegen lagere kosten. De kachel heeft een reservoir waarin houtpellets worden bewaard en automatisch worden gevoed in het systeem wanneer nodig. Als de toevoer op handmatig staat ingesteld kun je zelf bepalen hoe warm het in de kamer dient te worden. Bij een automatische instelling zal de pelletkachel uitgaan zodra de kamer op een bepaalde temperatuur is gebracht. De pellets zelf zijn gemaakt van houtafval of zaagmeel. Als je van plan bent om een pelletkachel te kopen kun je eventueel gebruik maken van een premie die je in Vlaanderen bij de netbeheerder kunt aanvragen.

Laat pelletkachel specialisten je meer vertellen. Vraag meerdere offertes op.

Renovatiepremie

Als je van plan bent te gaan renoveren dan moet je rekening houden met dat je een bepaalde soort pelletkachel dient te kopen om in aanmerking te komen voor de premie. Zoals ook besproken op de soorten pelletkachels pagina zijn er 3 type modellen. De renovatiepremie heeft betrekking op het plaatsen van een pelletkachel type 3, dus een kachel om het hele huis mee te verwarmen; ook wel houtpelletketel genoemd. De gewone pelletkachel om 1 kamer mee te verwarmen vallen niet onder de renovatiepremie.

Pelletkachel kopen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van meerdere specialisten in jouw regio. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.